');
home

 

Omgeving

Onze accommodatie is ook een uitstekende keus voor mensen die wat avontuurlijker en sportiever zijn aangelegd.

Er zijn fiets en wandelroutes in de omgeving, waar u diverse vogelsoorten of herten kunt spotten en als u geluk hebt, dan kunt u zelfs een Jabali (een Spaans wild varken) waarnemen.
 
Tijdens uw fiets of wandelroute zijn er Kathedralen en Romeinse overblijfselen te ontdekken.
 
   
 
   
 
   
 
    
 
     

 

Ook is een bezoek aan Caspe echt de moeite waard. Caspe is de dichtstbijzijnde stad met haar landelijk karakter en charme.

 

Met haar vele cafés en bars (ca. 30 stuks) is het goed vertoeven en Caspe bezit vele leuke winkeltjes waar u beslist zult slagen in uw aankopen en souveniers.

 

Dit gezellige stadje is best de moeite van een of meerdere bezoeken waard en er worden veel feesten en evenementen georganiseerd.

 

 

 

 


View Larger Map

 

Vogelgebieden rond Caspe

 

Monegros

 

 

 

 

Het gebied dat bekend staat als de Monegros, is het dorre hart van de Ebro-vallei. Het is een open, vlak of zacht aflopend terrein, grotendeels voor begrazing en extensieve landbouw.

 

 

Ondanks het feit, dat in de afgelopen jaren irrigatiesystemen voor de landbouw zijn aangelegd, zijn er nog steeds grote gebieden waar de karakteristieke steppegewassen van Spanje groeien. 

 De Monegros Dessert route is gecentreerd rond de stad Bujaraloz, een gebied waar een bezoeker een boeiende combinatie van allerlei vogelsoorten en hun leefgebieden kan vinden, zoals de  bossen van La Retuerta en de vele zoutmeren (meestal droge)  ten zuiden van de stad, maar waar ook rotsige velden en akkers zijn waar te nemen.


 Bij Bujaraloz is er een grote verscheidenheid van vogelsoorten waar te nemen, waaronder de Sandgrouse, Trappen, de Leeuwerik, prachtige zangers en vele roofvogels, waaronder de Wouw, de enige roofvogel met een gevorkte staart.

 Als men de vogels wil observeren, die op de steppe leven, is vaak de beste manier om korte afstanden te reizen zodat er regelmatig met een verrekijker de terreinen gescand kunnen worden. 

 

 

 

 

        

 

 Alcolea en Candasnos

 

 

 

Het gebied tussen Alcolea en Candasnos in het zuiden, vormen het oostelijke deel van de Monegros.

 

 

De Ebro-vallei is één van de droogste gebieden van Spanje, hoewel in de laatste tientallen jaren veel is omgebouwd tot geïrrigeerde landbouwgrond.
Desondanks zijn er nog steeds belangrijke populaties vogels, waaronder zeer geringe aantallen van de Dupont Leeuwerik te zien.
 

 

 Bij de kleine lagune op Candasnos, gaan de oeverstaten over in bossen aan Ontiñena en Alcolea, en de spectaculaire zandstenen kliffen van Alcolea, dragen allemaal bij aan de grote verscheidenheid van landschappen en vogels.

 

 

Als u van plan bent om een reis naar noordoost Spanje te maken om bijzondere vogels te spotten, dan zou de goedkoopste optie zijn om dat in uw eigen tempo en tijd te doen.

 

 

 

 Sommige mensen echter, hebben daar een te beperkte tijd voor en hopen dat ze in die korte tijd zoveel mogelijk vogels kunnen spotten.

 

 

 

 Vaak heb je een lokale gids nodig is, die niet alleen weet, waar en wanneer de belangrijkste soorten vogels te vinden zijn, maar ook een grondige kennis heeft van hun gekwetter, gesprekken en zang.

 

 

 De scherpe visie van een vogelaar levert vaak het onverwachte op, vanwege zijn enorme kennis van de habitat van de vogels en kan leiden tot spannende ontmoetingen die anders gemist kunnen worden.

 

 Als u op zoek bent naar een lokale gids voor een dagje vogels spotten of indien u een exemplaar van zijn boek wilt kopen, met de titel ¨ Where the Birds are in Northeast Spain¨ , neem dan contact op met  steve@birdinginspain.com   http://www.birdinginspain.com/